You are hereSzeretetláng 2012. február 2.

Szeretetláng 2012. február 2.


 

Szűzanyánk! Add nekünk az összetartó szeretet erejét, hatalmát és tüzét!

Áraszd Szeretetlángod kegyelmi hatását az egész emberiségre most és halálunk óráján! Amen.

 

Zarándokok sokasága gyűlt össze immár második alkalommal a Szeretetláng átadására templomunkban Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepén, a Szerzetesek világnapján.

 

A Szűzanya szavai szerint:

„Ilyen hatalmas kegyelmi erőt még nem bocsátottam rendelkezésetekre, mint most: Szívem szeretetének lobogó Lángját. Amióta az Ige Testté lett, ily nagy megmozdulás még nem történt részemről, mely így tört volna felétek, mint Szívem szeretetének Lángja.” (Szeretetláng Lelki Napló, 1963. aug.1.)

 

Az Úr Jézus ígérete szerint ez a lángoló szeretet fogja megújítani a földet.
 A Szeretetlángról szóló üzeneteket  Kindelmanné Szántó Erzsébet világban élő harmadrendi karmelita  kapta 1961-1983 között Jézustól és Szűz Máriától, melyeket az Úr Jézus kérésére lelki naplójában jegyzett le, s amit sok nyelvre lefordítottak már, mire ünneplése nálunk is gyökeret vert.

A liturgia a Szeretetláng-rózsafüzér imádsággal kezdődött. A szentmisét BORSOS József perjel atya koncelebrálásával ROLIK Róbert vác-deákvári plébános atya mutatta be. A Szeretetláng meggyújtása és átadása után körmenettel zárult a liturgia első része. Az ebédidőre tekintettel egyházközségünk szeretet-vendégségre invitálta a zarándokokat. Az agapé után dr.VÖLGYESI Levente diakónus szentségimádást tartott, majd a szertartás BORSOS József atya  ismertető előadásával zárult.

 
 
"Szűz Mária Fájdalmas és Szeplőtelen szent Szíve,könyörögj érettünk, kik Hozzád menekülünk!"     "Szűzanyánk, ments meg minket Szeplőtelen Szíved Szeretetlángja által!"
     
 
Az evangéliumot Völgyesi Levente diakónus hirdette
  Rolik Róbert atya homiliája
     
   
 Könyörgés    Gyertyaszentelés
     

   
A Szeretetláng
  átadása
     

 
A zarándokok   a lánggal
     
     
A körmenet: Rolik Róbert atya, Borsos József pálos atya,
Imre Csanád pálos atya
  Szűcs Imre pálos szerzetes, Tasnádi Nóra ministráns
     
     
Szentségimádás
  Borsos József perjel atya előadása