You are here2017. január 18. Mária Élő Koronája

2017. január 18. Mária Élő Koronája


MÁRIA ÉLŐ KORONÁJA

 

 2017-ben ünnepeljük a pálosok által alapított częstochowai búcsújáróhely Fekete Madonna-kegyképe megkoronázásának 300. évfordulóját. A Szűzanya képét 1717-ben koronázták meg a XI. Kelemen által küldött pápai koronákkal. Rómán kívül ez volt a világon az első ilyen esemény.

 

Napjainkban nem arany koronákkal akarjuk megkoronázni Máriát, hanem evangéliumi életünkkel. Szent Iréneusz azt mondta: „Isten dicsősége az élő ember.” Ahhoz, hogy valóban így legyen, megtérésre van szükségünk. Ezért akarjuk felajánlani Máriának lelki adományainkat, mert ezek mutatják meg leginkább, Mária uralkodik-e az életünkben. A jubileum és a „Mária Élő Koronája” akció védnöke a Lengyel Püspöki Konferencia és annak elnöke, Stanisław Gądecki poznani metropolita. Ehhez szeretnénk csatlakozni Magyarországon is.

 

1. lépés:

Mutasd meg magad Máriának!

Mi alkotjuk Mária Élő Koronáját. Az arcunkra van írva egész életünk, s annak minden történése. Szemünkben egyaránt tükröződnek a vágyaink, az élményeink, az örömeink és a szenvedéseink. Szeretnénk Mária arcképévé válni!

Vidd el egy borítékban a fényképedet (A 6-os vagy annál kisebb méretben) valamelyik pálos rendházba, illetve az alább megjelölt plébániák valamelyikére, vagy küldd el postán a pécsi pálos kolostorba. Fényképedet első alkalommal 2017. június 16-ig kell eljuttatni a kijelölt helyekre, és a 2017. június 26-án induló Fekete Madonna Zarándokvonattal visszük el Częstochowába, majd a Szűzanya Kápolnájában helyezzük el a Jasna Góra-i esti ima, az Apel idején. Onnan kerül át a nagy, ún. Kordecki-terembe sok-sok más arckép közé. Ha esetleg zarándokként meglátogatod mennyei Édesanyádat, megtalálhatod saját fényképedet is. Ez lesz a jele annak, hogy az életed be van írva Mária szívébe! Fényképedet elviheted személyesen is a Fekete Madonna Zarándokvonattal. Ha esetleg később csatakozol, akkor még augusztus 26-ig, a Częstochowai Szűzanya ünnepéig eljuttathatod a fényképedet a kijelölt helyekre. Mindenkitől külön nyilatkozatban kérjük (formanyomtatvány szerint), hogy járuljon hozzá fényképe elhelyezéséhez. Ha ilyen nyilatkozatot nem kapunk, a felajánlás attól még odakerül a Szűzanya elé, de nem helyezzük el a Kegyhelyen az említett teremben a többi arckép közé.

 

2. lépés:

Ajánld fel Máriának lelki adományodat!

Ne csak fényképen megörökített arcképedet vidd el vagy küldd el a kijelölt helyekre, hanem ajánld fel fényképeddel együtt Máriának a szívedet is! A fénykép hátoldalára írd fel, milyen lelki adományt szeretnél felajánlani a Szűzanyának! Felajánlásod tanúsítsa az életed megváltoztatására irányuló vágyadat. Valami különösen szépet ajándékozz Máriának – talán szentgyónáshoz járulsz sok év után, kiengesztelődsz valakivel, akivel hosszú ideje konfliktusod van. Esetleg elhatározod, hogy szakítasz valamilyen szenvedélyeddel, az alkoholizmussal, a kábítószerrel, a pornográfiával… De választhatsz valamit, ami mindennap motivál a megtérésre, felkészít életed megváltoztatására – ez lehet pl. egy tized rózsafüzér elimádkozása, szentírásolvasás, lelki olvasmány…

Találj valamit te magad – valamit, amit épp Te ajánlhatsz fel Máriának!

 

3. lépés:

Fogadd be Máriát az otthonodba!

A szívedbe vésett és a kijelölt helyre (papír formátumban) elvitt vagy elküldött képed hátoldalán megnevezett lelki adományodra válaszul, átadjuk vagy elküldjük neked – hátoldalán a felajánló imádsággal –, a Jasna Góra-i Szűzanya képét (A4-es méretben), annak jeleként, hogy Te is egy gyémánt vagy Mária Élő Koronáján. Ily módon fogadd be ismét Máriát az otthonodba, a családodba, az életedbe! Tedd az Ő kezébe ügyeidet és életedet! Hadd legyen Ő a Királynő az életedben!

 

4. lépés:

Gyémántok a Koronából. Lépj kapcsolatba Máriával!

A Facebook-on és a Magyar Pálos Rend honlapján keresztül folyamatosan olvashatsz újabb és újabb Máriás gondolatokat, amelyek segítenek elmélyíteni kapcsolatodat a Szűzanyával. Reménykeltő és a megtérésre motiváló gondolatok lesznek ezek, amelyekre naponta lelki adományoddal válaszolhatsz Máriának, szíved átalakulásával járulva hozzá az Ő megkoronázásához. A napi gondolatok és azok átelmélkedése által lehetőség nyílik arra is, hogy megoszthassuk másokkal is hitünket és kölcsönösen gazdagítsuk egymást.

 

A Mária Élő Koronája akció hivatalos kihirdetése Márianosztrán lesz 2017. január 18-án, a 10 óra 30-kor kezdődő szentmise keretében.

A felajánlások 2017. január 20-tól küldhetők vagy vihetők el személyesen a megadott helyszínekre.

A két beküldési határidő: 2017. június 16. és 2017. augusztus 26.

 

A fényképek személyes átadása az alábbi helyeken történhet:

Pálos kolostorok:

 

Boldog Özséb Kolostor

 

2629 Márianosztra, Nagy Lajos király tér 1.


 Szent Imre Kolostor

7625 Pécs, Hunyadi út 70.

 

Magyarok Nagyasszonya Kolostor és Sziklatemplom

1114 Budapest, Szent Gellért rakpart 1. (Megközelíthető a Szent Gellért tér felől.

 

Pálos Kolostor

6113 Petőfiszállás-Pálosszentkút, Tanya 473.

 

Hargitafürdő, Szent István kolostor

 530002 Harghita Băi nr. 130., jud. Harghita, Romania

 

 

Plébániák, templomok (folyamatosan bővítjük):

- Megtestesülés Plébánia

4032 Debrecen 

Borbíró tér 9.  

Telefon: +36(52)535734

 

- Szőny Nagyboldogasszony Plébánia

2921 Komárom, Széchenyi u. 3.

Telefon: +36(34)342719

 

- BP.-JÓZSEFVÁROSI SZENT JÓZSEF RÓMAI KATOLIKUS PLÉBÁNIA

1082 Budapest VIII. Horváth Mihály tér 7.

Telefon: +36(30)2315966

 

- Solymár Római Katolikus Plébánia

2083 Solymár, Templomtér 8.

Telefon: +36(26)360341

 

- Szepsi Római Katolikus Esperesség

Fő utca 108.

045 01 Szepsi

Szlovákia

 Levélben, postai úton csak az alábbi címre küldhető a fénykép és a felajánlás!

A borítékon mindenféleképpen legyen rajta a „Mária Élő Koronája” megjegyzés és a feladó, névvel és pontos címmel!

 

Magyar Pálos Rend

„Mária Élő Koronája”

7625 Pécs, Hunyadi út 70.